Tuesday, November 20, 2007

Amerika 2




Santa Monicaban kétszer is voltunk. Szerencsére. Mert elsőre csak kocsiból láttuk. Mert Pippa szerint az amerikaiak a kocsiban élnek. Másodszorra viszont készült néhány fotó is. Malibu felé sajnos le volt már zárva az út, a tüz miatt. Így kerültünk Pacific Palisades-be, meg még sok egyéb helyre. Pl. Venice. Ezt ezenyolcszázvalahányban álmodta meg egy pasas, hogy megcsinálja Velence mását. Kialakítottak csatornákat, és régen tényleg gondolával közlekedtek az emberek az utcán. Aztán Marina Del Ray. A napsugár kikötője. De nem is a napsugarat kötik ki, hanem hajókat. Akkor épp vagy 10 ezer horgonyzott ott. Láttuk még a Santa Monica-i repteret is, ahol majd biztos leszállunk, ha üzleti ügyben járunk arra.

Hollywood, a nagy legenda… ami egy utcára korlátozódik. Ott van ugyebár az Oscar-ügyi Kodak Theatre, meg a csillagok, amik lehulltak a földre, hogy otthagyják lábnyomukat a csodálkozó utókornak. Ja, és a kínai színház. Hát ennyi.

Los Angeles tulajdonképpen iszonyatos nagy. 12 millió lakos. Se vége, se hossza. Viszont jól szervezett, és könnyű benne közlekedni. Előttem van észak, hátam mögött dél, nyugaton az óceán, jobbra pedig kél. Nem kell folyton figyelni a fákon a mohát.

A Walt Disney koncertteremről nem is beszélve, ahol Apka jól meghallgatott egy Sibelius darabot. Stílusosan a karmaster is finn volt.

No comments: